Zatím jste ještě neudělili žádný souhlas.

FIREMNÍ ADMINISTRATIVA V NOVÉM

V zahraničí se pojem „Gig Economy“ pomalu stává slangem mezi personalisty. 
U nás sice ještě nemá své pojmenování, ale už se projevuje jako jasný trend smluvního vztahu u některých profesí.
Boom zažívá mezi vývojáři nebo kreativci, kteří jsou na volné noze a berou krátkodobé projekty na zakázku pro malé i velké firmy. A protože fluktuace těchto pracovníků je větší a rychlejší, vyžaduje si i efektivnější onboarding.
 

Dynamika a síla „Gig Economy“

„Gig Economy“ dnes pohltila už 45 milionů pracovníků a její tržní hodnota v roce 2020 dosáhla 63 miliard dolarů. Podle IBM Center for Applied Insight jsou „nezávislí pracovníci, jako například freelanceři, spokojenější a víc hrdí než dlouhodobí zaměstnanci, nad kterými vítězí i v oblasti inovací a pracovní angažovanosti.“ Pro firmy je důležitá nejen spokojenost zaměstnanců a identifikace s organizací, ale i jejich angažovanost, která jde o krok dál a zahrnuje snahu o dosažení cílů společnosti. 
  
Vznik flexibilní až „tekuté“ pracovní síly, lidí pracujících vzdáleně, je daná věc. Jak maximalizovat hodnotu těchto pracovníků po dobu jejich spolupráce s vaší společností? To je hádanka, kterou jednoduše chcete rozlousknout.
 

Hledání rovnováhy

Přemýšlejte o tom jako o rozdílu mezi rychlým randěním a sňatkem. Pokud každý – společnost i pracovník – věří, že vstupuje do dlouhodobého vztahu, náklady na pomalý start jsou relativně nízké. Když se ale výkonnost podniku stává klíčovým hnacím motorem obchodních zisků, čas je důležitý. Těchto 45 miliónů nezávislých pracovníků je schopno zvýšit výkon rychle jako sešlápnutím plynu sportovního auta. Prací HR je, aby se ujistili, že k tomu mají zelenou.
 

HR profesionál ve vaší kapse

Ve YSoft Clerbo jsme rozšířili naše inteligentní řešení pro firmy, abychom zlepšili efektivitu HR. Stejné nástroje a technologie, které vedly k rušným změnám v ekonomice, mohou také zavést nové výkonné způsoby, jak zefektivnit získávání talentů, zlepšit proces onboardingu a zkrátit zaškolování zaměstnanců. Kdy jste naposledy potkali někoho bez mobilu? Tento výkonný malý počítač v kapse každého z nás umožňuje firmám rychle a systematicky sdílet dokumenty a socializovat nováčky bez ohledu na to, kde ve světě se právě nacházejí, v jaké hodiny pracují nebo dokonce jakým jazykem mluví.
 

Vítejte na palubě. A nyní buďte produktivní

Soustředěním se na preboarding a onboarding umožníte nováčkům dokončit jejich administrativu, zažít firemní kulturu a nakočit do světa svých nových pracovních pozic před prvním dnem na výplatní pásce. Díky efektivní digitální interakci dokážete snížit náklady na lidské zdroje a zajistíte, aby první den v práci měl smysl.  Zároveň se dramaticky sníží čas, za který se noví zaměstnanci stanou produktivními.
 

Komunita pracovníků

Je skvělé mít na dosah komunitu lidí, kterou firma může kontaktovat a zapojit dle potřeby. O to víc, když jde o aktivní zdroj kvalifikovaných pracovníků, který je digitálně udržován. Výhody, ale nejsou jen na straně vaší firmy. Taková komunita stojí u zrodu zcela nového druhu nezávislých pracovníků, kteří znají svou hodnotu a jsou schopni převzít kontrolu nad průběhem své práce místo toho, aby byli kontrolováni kalendářem zaměstnavatele. 
 
Pokud ale chcete, aby ti nejlepší reagovali právě na vaši nabídku, musíte s nimi zůstat v kontaktu a dobře s nimi zacházet, aby s vaší firmou chtěli spolupracovat i později. Nikdo se nechce cítit hloupě. Když vaše firma pomáhá lidem být chytřejší a zažívat pocit ocenění, je mnohem pravděpodobnější, že vám budou na blízku, když je budete znovu potřebovat.
 

Pozitivní uživatelský zážitek buduje dobrou vůli

Vzhledem k tomu, že „Gig Economy“ je stále na vzestupu a lidé pokračují v práci z domova, bude její úspěch stále více záviset na kvalitě uživatelské zkušenosti.
 

Je to skvělý závod

Závodíme? Samozřejmě. Jsme na čele? No, rádi bychom si to mysleli. Některé z firem v České republice už naše řešení úspěšně zavedly. 
  
Úspěšná digitalizace je mnohem víc, než správně uspořádat jedničky a nuly. Jde o to, aby uživatelská zkušenost byla příjemnější. Milujeme naší práci.
US